+31 (0)223631215
info@vosmetaalhandel.nl

Oud ijzer en metalen recyclen voor particulieren en bedrijven

Om een bijdrage te leveren aan een duurzamer milieu is het een goede zaak om zoveel mogelijk producten te hergebruiken oftewel te recyclen. Op veel plaatsen wordt al aan structurele afvalscheiding gedaan, waarna producten opnieuw in een productieproces terecht komen en dit kan ook bijzonder goed met oud ijzer en diverse andere metaalsoorten. Oud ijzer en metalen hebben de eigenschap dat ze oneindig keer opnieuw gebruikt kunnen worden zonder dat hun kwaliteit afneemt. Dit geeft een besparing, zowel op fossiele grondstoffen, zoals ijzererts, als op kosten want wist u bijvoorbeeld dat de energie die nodig is om uit gerecycled aluminium bijvoorbeeld blikjes te maken 95% minder is dan het maken van nieuwe blikjes?

 

Recyclen voor particulieren

Iedereen heeft in zijn of haar huis wel spullen die niet meer gebruikt worden en die onder de categorie van oud ijzer of andere metalen vallen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan die oude computer, die op zolder staat, een oude wasmachine, of de coaxkabel die in de schuur ligt. In een aantal gevallen wordt, vaak uit gemakzucht of onwetendheid, schroot bij het restafval aangeboden of naar de milieustraat gebracht. Dat laatste draagt wel bij aan een beter milieu, maar wist u dat u uw schroot beter naar een metaal recyclingbedrijf kunt brengen? U krijgt er dan ook nog een leuk centje voor, afhankelijk van de prijs van het schroot en het geleverde. Schroot kan bij u opgehaald worden, u kunt het bijvoorbeeld verzamelen in een of meer geleverde containers als u bijvoorbeeld gaat verbouwen, of u kunt het komen brengen. Een telefoontje is voldoende.

 

Recyclen voor bedrijven

Afhankelijk van het soort bedrijf dat u runt, kunt u oud ijzer en metalen op verschillende manieren recyclen. We kunnen met u afspraken maken of bijvoorbeeld het vernietigen van afgeschreven computers. Ook kunnen we containers bij uw bedrijf plaatsen waar u uw schrootafval in kunt scheiden en is de container vol, dan vervangen we deze binnen 24 uur voor een nieuwe. Hebt u nu een bouw- of sloopbedrijf dan kunnen we standaard afspraken maken over bouwafval, zoals knipijzer.

 

Als u een bijdrage wilt leveren aan een duurzamere samenleving en denkt aan het recyclen van uw oud ijzer en metalen? Neem contact met ons op en we bespreken samen wat we voor elkaar kunnen betekenen.