+31 (0)223631215
info@vosmetaalhandel.nl

Oud ijzer in Nederland

Het verwerken en recyclen van afval en schroot in Nederland kan soms nogal complex lijken. Als het om oud ijzer gaat dan weten wij bij Metaalhandel J J Vos precies hoe het is geregeld. In deze blog zullen we alles voor u op een rijtje zetten.

Oud ijzer in Nederland: hoe zit het nu?
Oud ijzer is geld waard, daarom is het niet vreemd dat er wereldwijd een grote handel bestaat in oud ijzer en dat is in Nederland niet anders. Naast de milieustraten en de inzameling die door Nederlandse gemeenten wordt georganiseerd zijn er ook veel gespecialiseerde bedrijven die zich bezighouden met de verwerking en inzameling van oud ijzer.

Oud ijzer laten ophalen
Bent u bezig met een verbouwing, of bent u uw schuur aan het opruimen, dan kunt u in Nederland vrij eenvoudig gratis uw oud ijzer laten ophalen. Sterker nog, in veel gevallen zult u er zelfs nog voor betaald krijgen. Het is dus in het geheel niet nodig om zelf naar de milieustraat te rijden, waar u niets krijgt voor uw oud ijzer. Bel simpelweg een oud-ijzerbedrijf, zoals Metaalhandel J J Vos in Den Helder en uw oud ijzer wordt simpelweg bij u opgehaald.

Waarde oud ijzer
De waarde van oud ijzer verandert continu, afhankelijk van de wereldwijde handel in verschillende metalen. Uw oud-ijzerhandelaar hanteert altijd de huidige dagprijs voor de metalen die u aanbiedt. Zo zijn metalen zoals lood, aluminium en zink doorgaans een stuk waardevoller dan ijzer en metaal. U kunt de huidige waarde van uw metalen bekijken op de website oudijzer-prijs.nl.

Wat gebeurt er met oud ijzer?
Het bedrijf dat uw oud ijzer verwerkt zal allereerst de verschillende soorten metalen van elkaar scheiden. Deze gesorteerde metalen kunnen vervolgens aangeboden worden als grondstof voor alle bedrijven die producten van metaal maken. Goed gesorteerd metaal is namelijk eenvoudig te recyclen en kan worden gebruikt voor het maken van producten zoals auto-onderdelen, kettingen, of eigenlijk alles wat van metaal is gemaakt.

Minimumgewicht
De waarde van oud ijzer is niet erg hoog, dus bij kleine hoeveelheden is het voor bedrijven niet interessant om het bij u op te halen. Toch kunt u ook bij kleine hoeveelheden wat geld verdienen door uw oud ijzer zelf bij uw oud-ijzerhandelaar in te leveren. Zo verdient u al snel een tientje voor een oude fiets, bijvoorbeeld.

Voor meer informatie over oud ijzer in Nederland neemt u contact op met Metaalhandel J J Vos uit Den Helder. Wij helpen u graag verder.