+31 (0)223631215
info@vosmetaalhandel.nl

De werkzaamheden van een professionele metaalhandel

Vos Metaalhandel is al jaren actief in het inzamelen, verwerken en recyclen van oud metaal. Maar hier komt nog best wel veel bij kijken. In deze blog geven we een klein overzicht van alle verschillende aspecten waar een moderne metaalhandel mee te maken krijgt.

Afval- en schrootverwerking in Nederland

De regels wat betreft de verwerking van afval en schroot kunnen nogal complex worden, vooral als u in een onderneming werkt waar veel verschillende afvalstromen zijn. Uw metaalhandel kan u adviseren over de meest duurzame en prijsbewuste oplossingen voor uw afval en schroot in Nederland.

Waardevolle metalen

Goud en zilver zijn zeker niet de enige waardevolle metalen. Sterker nog, u kunt nog best wel wat geld krijgen voor uw schroot. Zo is uw metaalhandel altijd op de hoogte van de huidige prijzen van waardevolle metalen zoals koper. Ook als particulier kunt u op deze manier een mooi zakcentje verdienen door zelf oud koper te verzamelen.

VCA- en Weeelabex-certificering

Bij een professionele metaalhandel kunt u als onderneming terecht voor het halen van uw VCA- en Weeelabex-certificeringen. Zo levert uw bedrijf direct een bijdrage aan een meer duurzame metaalverwerking en aan een beter milieu.

Recycling voor bedrijven

Als bedrijf wilt u zich bezighouden met uw kerntaken en daarbij wilt u zich geen zorgen maken over afval en schroot. Daar is uw metaalbedrijf voor. Met veel vakkennis en ervaring helpt uw metaalbedrijf u om uw afvalstromen zo in te richten dat het zo efficiënt mogelijk wordt verwerkt en dat u er financieel zo positief mogelijk uitkomt. Zo weet uw afvalverwerker precies wat de kosten en baten zijn in verschillende afvalstromen en kan deze ervoor zorgen dat zoveel mogelijk van uw afval op de juiste manier wordt gerecycled. Zo draagt u uw steentje bij aan het milieu en bent u ook nog eens prijsbewust bezig voor uw onderneming.

Geld verdienen als particulier
Ook als particulier kunt u een centje bijverdienen door zelf oud ijzer te verzamelen bij u in de buurt en het in te leveren bij uw lokale metaalbedrijf. U komt simpelweg langs met uw oud metaal en het wordt ter plekke voor u gesorteerd en gewogen. En voordat u weggaat krijgt u meteen betaald!

Voor uw oud metaal in de regio Den Helder komt u langs bij Vos Metaalhandel, uw professional in oud ijzer.