+31 (0)223631215
info@vosmetaalhandel.nl

Oud ijzer of niet, het is nog altijd te gebruiken

Anno nu wordt het steeds gebruikelijker om oud ijzer en metaal, dat wat we in de volksmond ook wel schroot noemen, te recyclen en inmiddels bestaat al ruim een kwart van alles dat er aan staal in de wereld geproduceerd wordt, uit gerecycled schroot. De verwachting is dat dit in de toekomst alleen nog maar meer gaat worden en dat veel van de producten gemaakt van ijzer en metaal al eerder een ‘leven’ hebben gehad in een totaal andere vorm.

Een bijdrage aan een beter milieu
Het proces van recyclen van oud ijzer draagt op een positieve wijze bij aan een beter milieu en wel van twee kanten. Ten eerste worden grondstoffen (delfstoffen) als aluminium, koper, zink en lood steeds schaarser. Hierdoor wordt het winnen ervan, steeds ingewikkelder, steeds duurder en kost het meer en meer energie. Daarnaast is het opnieuw verwerken van oud materiaal een duurzame oplossing en voorkomt het dat onze afvalberg groter en groter wordt. Omdat de grondstoffen schaarser worden, neemt de vraag naar oud ijzer en metaal snel toe. Dit betekent ook dat er betaald wordt voor het verkrijgen van dit schroot en dat dat oud ijzer of die oude fiets die bij u in de schuur staat weg te roesten, nog een aanzienlijk bedrag kan opleveren. Dit kan ook een reden zijn om niet met uw spullen naar de milieustraat te rijden, maar contact met een metaalbedrijf, zoals Vos in Den Helder, op te nemen om uw spullen op te halen. Uiteraard kunt u ze ook komen brengen.

Wat krijg ik voor mijn oude ijzer?
De precieze dagwaarde – het bedrag dat u krijgt voor uw oude schroot – hangt af van de vraag en het aanbod op de wereldmarkt. Ook zijn bedragen niet voor alle soorten ijzer gelijk. Zo leveren aluminium, lood en zink, meer op dan ‘gewoon’ ijzer en metaal. Er zijn websites waarop gemakkelijk te berekenen is wat ongeveer de prijs zal zijn die voor het materiaal dat u aanbiedt, betaald kan worden. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar het rekenmodel op oudijzer-prijs.nl.

Hebt u oud ijzer, gun het een tweede leven en neem contact op met Vos Metaalbedrijf. Wij zijn gespecialiseerd in het inzamelen, verwerken en recyclen van oud metaal en komen graag bij u langs.